Latinica  |    
   
 
Kрсна слава Хуманитарне организације "Стара Рашка"
Недеља, 26. Фебруар 2017.   |   Вести


Представници Управе за сарадњу с црквма и верским заједницма Олгица Лаконић и Гаврило Грбан присуствовали су 26. фебруара 2017. године прослави Крсне славе Светог Симеона Мироточивог и редовној Скупштини Хуманитарне организације "Стара Рашка". 

Прослава је започела обредом резања славског колача којим су чинодејствовали Главни војни свештеник Војске Србије мајор Слађан Влајић  и старешина храма Светог Димитрија протојереј-ставрофор Рајко Недић. Прослави су присуствовали председници општина Чајетина и Нова Варош Александар Стаматовић и Радослав Васиљевић, представници других општина са овог подручја, представници Војске Србије.

Након обреда уприличена је славска трпеза, а потом је започела редовна скупштина Хуманитарне организације Стара Рашка“. Том приликом уручена су посебна признања за допринос успешном раду Организације,  а међу награђенима је и Управа за сарадњу с црквма и верским заједницама која већ дужи временски период помаже активности ,,Старе Рашке“. Наградом ,,Гордан Ранитовић“ награђени су наујспешнији новинари са простора Западне Србије, а посебне награде су уручене и најбољим студентима са простора Рашке области.

 Следећа вест
Посета Епархији нишкој
Претходна вест 
Слава Патријаршијске капеле Светог Симеона Мироточивог у Беогрду
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта