Latinica  |    
   
 
Посета Епархији нишкој
Понедељак, 6. Март 2017.   |   Посете


На позив Његовог Перосвештенства Епископа рашко-призренског и администратора Епархије нишке Г. Теодосија, директор Управе за сардању с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић са сарадницом Олгицом Лаконић, у пратњи господина Стојана Цветковића, ктитора храма, посетио је у понедељак 6. марта 2017. године Епархију нишку.

Др Радојевић и Епископ Теодосије обишли су Храм Светих врача Козме и Дамјана у Горњем Кординцу, Храм Светог Романа у Белотинцу, Храм Преподобне мати Параскеве у Нишу, нишки Саборни храм и Храм Светог Николе у Хуму крај Ниша.

У току обиласка разговарало се о досадашњим радовима на санацији и реконструкцији  који су урађени на поменутим храмовима као и плановима о даљим радовима које ће у складу са својим могућностима Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама помоћи одређеним средствима.

Посебно је договарана могућност изградње парохијског дома у Горњем Кординцу као и приоритети за 2017. годину у области градње и очувања верског и културног наслеђа у Епархији нишкој.

 Следећа вест
Трећи периодични извештај о примени Међународног пакта о грађанским и политичким правима―сусрет представника Комитета УН за права човека са државном делегацијом Републике Србије у Женеви од 7-8. марта 2016. године
Претходна вест 
Kрсна слава Хуманитарне организације "Стара Рашка"
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта