Latinica  |    
   
 
Посета манастиру Тумене и храму Светог Николе у Хуму
Недеља, 12. Март 2017.   |   Посете


Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је у недељу 12. марта 2017. године Светој Архијерејској Литургији у манастиру Тумане у Епархији браничевској.

Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ браничевски Г. Игнатије уз саслужење свештенства епархије.

Након Литургије Епископ Игнатије и др Радојевић разговарали су о активностима које спроводи Епархија браничевска и договорили учешће Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама у појединим активностима из области градитељства и културе.

Истог дана у поподневним часовима др Радојевић је посетио храм у Епархији нишкој Светог Николе у Хуму код Ниша и на лицу места разговарао у вези са обновом храма са представницима привредника из Швајцарске и представницима Српске православне цркве. Представници привредника су изразили жељу да учесвују у обнови храма и предложили одређене активности које ће се спровести у циљу обезбеђења средстава за обнову. Састанку су присуствовали и представници Дирекције за изградњу града Ниша.

Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама је до сада активно помагала радове који су изведени на овом храму што ће чинити и убудуће у договору са представницима Епархије нишке.

 Следећа вест
Посета манастиру Свети Лука у Бошњанима
Претходна вест 
Трећи периодични извештај о примени Међународног пакта о грађанским и политичким правима―сусрет представника Комитета УН за права човека са државном делегацијом Републике Србије у Женеви од 7-8. марта 2016. године
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта