Latinica  |    
   
 
Представник Управе на Првом васкршњем фестивалу црквених фолклорних ансамбала
Субота, 22. Април 2017.   |   Вести


Представник Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Гаврило Грбан присуствовао је 22. априла 2017. године у Нишу свечаном отварању Првог васкршњег фестивала црквених фолклорних ансамбала. Свечаност је започела интонирањем државне химне Боже правде и молитвом Оче наш, а након тога је присутне поздравио и благословио Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Господин Теодосије, администратор Епархије нишке. Он је истакао значај окупљања, саборовања и весеља  у данима када славимо Васкрсење Христово, пројављујући тако васељенску радост због победе Живота над смрћу. Представник Управе је поздравио окупљене у име Управе и директора др Милете Радојевића, подсећајући на Светописамска сведочанства о плесу као благодарности Господу, додавши да је очување националног иднетитета неодвојиво од чувања вере православне и да ће Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама, ценећи значај оваквих  манифестација помагати исте у складу са могућностима.

Потом су се представили ансамбли који ће учествовати на Фестивалу, поред домаћина Црквеног играчког ансамбла ,,Бранко“ из Ниша. Представили су се ансамбли из Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине-Републике Српске, а затим су гости фестивала Национални ансамбл народних игара  и песама Косова и Метохије ,,Венац“ из Грачанице одржали целовечерњи наступ приказујући фолклорну баштину српског народа са Косова и Метохије.

На завршетку отврања присутне је поздравио господин Миљко Петровић, уметнички руководилац Црквеног играчког ансамбла ,,Бранко“, посебно захаливши Управи за сарадњу с црквам и верским заједницама на помоћи у реализацији ове манифестације. 

 Следећа вест
Посета Горњокарловачкој епархији
Претходна вест 
Слава Епархије шумадијске СПЦ Источни Петак
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Београдска Надбискупија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
Радио Слово љубве
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта