Latinica  |    
   
 
У спомен Радомира Бате Наумова (1946-2015)
Петак, 22. Мај 2015.
Вести
Са жаљењем обавештавамо да је данас преминуо некадашњи министар вера Радомир Наумов. Господин Наумов је 2007. и 2008. био на челу Министарства вера Републике Србије. Патријарх Српски г. Иринеј одликовао је 2014. године Радомира Бату Наумова Орденом Светог Саве другог степена.
Освећење обновљеног храма у Белегишу, Епархија сремска
Четвртак, 21. Мај 2015.
Посете
У Белегишу је 21. маја 2015. године извршено свечано освећење храма Преноса моштију Светог оца Николаја. Свету архијерејску литургију служили су епископи сремски Василије, источно-амерички Митрофан и бањалучки Јефрем уз саслужење већег броја свештеника Епархије сремске.
Прослављен Спасовдан - слава српске престонице
Четвртак, 21. Мај 2015.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је 21. маја 2015. обележавању Спасовдана - славе српске престонице. Спасовдан је прослављен је светом архијерејском Литургијом у Вазнесењској цркви у Београду коју је служио Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј уз саслужење више архијереја Српске православне цркве а потом и традиционалном славском литијом централним београдским улицама у којој је учествовало неколико хиљада верника.
Обележено 147. година признавањa Ислама као законите религије у савременој Србији
Понедељак, 18. Мај 2015.
Вести
Исламска заједница Србије обележила је пријемом у београдској Бајракли џамији 18. маја 2015. јубилеј поводом 147. година признавањa Ислама као законите религије у савременој Србији. Државни савет Кнежевине Србије 18. маја 1868. године је донео ту одлуку на предлог Министарства просвете и црквених дела Србије и по одобрењу кнеза Михаила Обреновића. Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић поручио је да је то за муслимане Србије велики дан.
Радојевић посетио архијерејско намесништво млавско у Епархији браничевској
Понедељак, 18. Мај 2015.
Вести
Др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама и др Томислав Бранковић помоћник директора посетили су 18. маја 2015. Црквене општине Петровац и Орешковица у архијерејском намесништву млавском.
Посета Његовог Преосвештенства Владике бачког Г. Иринеја Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама
Среда, 13. Мај 2015.
Вести
Директор Управе др Милета Радојевић примио је 13. маја 2015. Његово Преосвештенство епископа бачког Г. Иринеја. На састанку су разматрана питања везана за сарадњу Управе и Епархије бачке по свим пројектним активностима из надлежности Управе, а посебно питање довршетка радова на новоизграђеном храму светог Петра Цетињског у Ловћенцу, у општини Мали Иђош као и питање изградње или куповине објекта за потребе парохијског дома и обезбеђења стана за свештеника.
Представник Управе у посети Земљи живих
Среда, 13. Мај 2015.
Вести
У среду 13. маја 2015. године саветник у Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама Мирољуб Радосављевић, обишао је православну заједницу за рехабилитацију и ресоцијализацију од болести зависности "Земља живих" у селу Брајковцу у општини Лазаревац.
Радојевић обишао архијерејско намесништво житиштанско
Понедељак, 11. Мај 2015.
Посете
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић посетио је 11. маја 2015. Црквене општине Честерег, Банатско Карађорђево и Српски Итебеј у архијерејском намесништву житиштанском, Епархија банатска.
Представници Управе посетили жупу Сот и манастир Бешеново
Недеља, 10. Мај 2015.
Посете
Помоћник директора Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Томислав Бранковић и саветник у Управи Мирољуб Радосављевић, присуствовали су Светој миси 10. маја у сремском селу Соту. После посете Соту, господин Бранковић и господин Радосављевић посетили су манастир Бешеново.
Договорено одржавање Трећег билатералног међуверског дијалога Србије и Индонезије
Петак, 8. Мај 2015.
Вести
Министар правде Републике Србије Никола Селаковић примио је у петак 8. маја 2015. Његову Екселенцију амбасадора Републике Индонезије у Београду Харија Кандоуа поводом договора о одржавању Трећег билатералног међуверског дијалога Србије и Индонезије. Испред Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама сусрету је присуствовао директор др Милета Радојевић који је био шеф државно-верске делегације на Другом билатералном међуверском дијалогу Србије и Индонезије у Џакарти 2013.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 378
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта