Latinica  |    
   
 
Радојевић примио епископа Теодосија
Среда, 23. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић примио је епископа рашко-призренског господина Теодосија. Епископ Теодосије је упознао директора са актуелним стањем у Епархији и напорима да се у свим срединама на Косову и Метохији организује црквени живот.
Слава манастира Свете Недеље у Петини
Недеља, 20. Јули 2014.
Посете
На позив настојатељице манастира Свете Недеље у Петини код Крушевца, др Томислав Бранковић, начелник и Мирољуб Радосављевић, саветник у Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама, присуствовали су 20. јула 2014. године Светој литургији поводом манастирске славе.
Устоличен Епископ аустријско-швајцарски Андреј у Бечу
Недеља, 20. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, др Милета Радојевић присуствовао је свечаном устоличењу Преосвећеног г. Андреја, досадашњег Епископа ремезијанског и викара Патријарха српског Иринеја, у трон епископа аустријско-швајцарског, 20. јула 2014. године. Свечаност је одржана у цркви Васкрсења Христовог у Бечу а новоизабраног епископа Андреја у трон је увео Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.
Радојевић примио епископа Лукијана
Петак, 18. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде др Милета Радојевић примио је епископа осечко-пољског и барањског Лукијана.
Освећење храма Светог Николаја у Карловцу
Четвртак, 17. Јули 2014.
Посете
На позив Његовог Преосвештенства епископа горњокарловачког Господина Герасима, др Милета Радојевић, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, посетио је Карловац 16. и 17. јула 2014. године поводом освећења храма Светог Николаја у Карловцу.
Слава Заједнице Земља живих у Брајковцу
Уторак, 15. Јули 2014.
Посете
Заједница Земља живих из Брајковца обележила је 15. јула 2014. године славу Полагање ризе Пресвете Богородице, у порти храма Св. Великомученика Георгија (Црква брвнара) у том месту. Свету архијерејску литургију, уз саслужење већег броја свештеника служио је Њ. П. епископ шумадијски господин Јован уз присуство већег броја верника из околине и штићеника Заједнице.
Устоличен Митрополит загребачко-љубљански Порфирије
Недеља, 13. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде, др Милета Радојевић присуствовао је свечаном устоличењу Високопреосвећеног г. др Порфирија, досадашњег Епископа јегарског, у трон Митрополита загребачко-љубљанских, 13. јула 2014. године. Свечаност је одржана у Саборном храму Преображења Господњег у Загребу а новоизабраног митрополита Порфирија у трон је увео Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.
Обележен Дан и Слава Друге бригаде копнене војске
Петак, 11. Јули 2014.
Вести
На позив Друге бригаде копнене војске, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић присуствовао је Дану и Слави бригаде – Петровдану уочи празника Св. Петра и Павла у петак 11. јула 2014. године.
Радојевић примио епископа Максима
Четвртак, 3. Јули 2014.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милете Радојевић примио је 3. јула 2014. године епископа западноамеричког др Максима Васиљевића. Разговарано је о положају наших исељеника у том делу Америке и напорима наше Цркве да их окупи, духовно оснажи и заустави процесе однарођавања. Црква чини све што је у њеној моћи, али је сасвим извесно да је потребна помоћ из земље, тако да се пуно очекује од Управе за дијаспору и Министарства спољних послова, нагласио је епископ Максим.
Клизишта и олујни ветар оштетили црквене објекте
Среда, 2. Јули 2014.
Вести
Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Томислав Бранковић и Мирољуб Радосављевић обишли су 2. јула 2014. године манастир Никоље код Топле и храм Св. Архангела Гаврила у селу Шопићи код Лазаревца.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 242
 
Министарство правде Републике Србије
Српска Православна Црква
Међународна Бискупска Конференција Св. Ћирила и Методија
Словачкa евангеличкa црквa а.в.
Реформатскa хришћанскa црквa
Евангеличкa хришћанскa црквa а.в.
Синагога у Београду
Јеврејскa заједницa
Ријасет Исламске заједнице Србије
Мешихат Исламске заједнице у Србији
 
 
 
Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама и верским заједницама
Сва права задржана ©2013  |  Мапа сајта  |  Мобилна верзија сајта