Министарство правде
Управа за сарадњу с црквама
и верским заједницама
Насловна  | Новости  | Конкурси  | О нама  | Програми и пројекти  | Прописи и документи  | Информатор  | Контакт
Директор Управе честитао Рамазански бајрам
Четвртак, 22. Јуни 2017.
Вести
Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић честитао је великодостојницима, верским службеницима и верницима Исламске заједнице Рамазански бајрам. У честитки се каже:
Слава Епархије Врањске СПЦ – Преподобни Јустин ћелијски и врањски
Среда, 14. Јуни 2017.
Вести
Представник Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владимир Тодић присуствовао је 14.06.2017. године обележавању славе Епархије Врањске – Преподобног Јустина ћелијског и врањског.
Представници амбасаде Републике Индонезије посетили Управу за вере
Понедељак, 12. Јуни 2017.
Посете
Представници амбасаде Индонезије, господа Реза Виранататмаџа (Reza Wiranataatmadja), први секретар, и Арионо (Ariono), саветник, посетили су Управу за односе с црквама и верским заједницима у понедељак 12. јуна 2017. године. Домаћини су им били господин др Милета Радојевић, в.д. директора, и господа др Марко Николић и др Ферид Булић, в.д. помоћници директора.
Посета Здравственом центру Аранђеловац у вези изградње болничке капеле Св. Јоаникија аранђеловачког
Петак, 9. Јуни 2017.
Посете
Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић и Олгица Лаконић посетили су у петак 9. јуна 2017. године Здравствени центар у Аранђеловцу у вези реализације Закључка Владе Републике Србије од 28. јануара 2016. године о изградњи болничке капеле Светог Свештеномученика Јоаникија, Митрополита црногорско приморског (аранђеловачког).
Слава Војномедицинске академије (ВМА) у Београду―Свети Лука Симферопољски
Петак, 9. Јуни 2017.
Посете
Одлуком Министарства одбране Републике Србије од 6. маја 2017. године Слава паркалиса Светог Луке Симферопољског на Војномедицинској академији (ВМА) у Београду проглашена је и славом ове познате установе.
Освећење парохијског дома храма Свете Тројице у Београду
Уторак, 6. Јуни 2017.
Вести
На позив протојереја-ставрофора Милан Топића, старешине храма Свете Тројице у Београду, директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, присуствовао је освећењу новоизграђеног Парохијског дома при овом храму.
Представници Управе на прослави два века од указања Пресвете Богородице у Водици
Уторак, 6. Јуни 2017.
Вести
Представници Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Гаврило Грбан и Олгица Лаконић присуствовали су 6. јуна 2017. године у Светишту Пресвете Богородице у Водици код Руског Крстура прослављању Заветног дана, трећег дана празника Силаска Св. Духа на Апостоле, и обележавању две века од од првог указања Пресвете Богородице на овом месту и више забележених чудесних исцељења.
Слава руске цркве Свете Тројице, Подворја Московске Патријаршије
Понедељак, 5. Јуни 2017.
Вести
На позив протојереја Виталија Тарасјева, старешине Светотројичног храма на Ташмајдану, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета радојевић присуствовао је на Духовски понедељак 5. јуна 2017. торжественој Литургији.
Слава Храма Светог Јована Владимира на Медаковићу
Понедељак, 5. Јуни 2017.
Вести
Благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја Црква Светог Јована Владимира у београдском насељу Медаковићу прославила је храмовну славу на други дан Духова, у понедељак 5. јуна 2017. године.
Слава Храма Свете Тројице у Земуну
Недеља, 4. Јуни 2017.
Вести
Светотројичина Црква у Земуну, једна од најстаријих у Београду, изграђена и освештана 1842. године, прославила је храмовну славу Силаска Светог Духа на апостоле 4. јуна 2017. године.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20
Новости 1 до 10 од 658
Сва права задржана ©2013
Latinica | Пуна верзија сајта